cartell petit logo forum

El Fòrum del Talent de Solsona i Cardona és una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, una figura de cooperació público privada en matèria de desenvolupament local, d’àmbit supramunicipal.

El Fòrum és una iniciativa amb què ajuntaments, associacions empresarials i les persones del territori, aspiren a crear espais de reflexió conjunta dels sectors públic i privat, per generar idees al voltant de la cooperació i la innovació tant empresarial com social.

Fins al novembre s’ofereixen un total de vuit conferències amb ponents de reconegut prestigi i amb un debat posterior repartides entre les dues poblacions, sis tallers participatius de format més reduït i dues taules rodones on s’exposaran experiències de cooperació del territori. Les convocatòries es repartiran en dos blocs, un que s’estendrà fins al juliol i un altre de setembre fins novembre.

Antecedents

Aquest projecte té com antecedent, a Solsona, les xerrades i tallers participatius que es van dur a terme entre el 2012 i el 2013 en el marc de Solsona Co per dissenyar el Pla director de promoció ecomòmica de Solsona, 2012-2022. A Cardona es va elabororar el Pla Estratègic entre el 2013 i 2014. Fruit de la unió d’aquests dos plans estratègics va nèixer l’any passat l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona on la cooperació público-privada ha de fer de motor per al creixement econòmic i social del territori.

Objectius

Oferir un espai de debat i reflexió conjunta entre el sector públic, el privat i la ciutadania en general per promoure la innovació empresarial i social a través d’una mirada a l’economia i al desenvolupament local integral

Metodologia

El cicle del Fòrum consta de 8 ponències, 6 tallers i 2 taules rodones. La realització de les ponències serà de caràcter mensual i de forma alterna entre els municipis de Solsona i Cardona durant el 2016 (excepte l’agost)

La primera part de la sessió de cada ponència es dedicarà a la conferència de la persona amb capacitat inspiradora i que aporti aspectes innovadors per la dinamització econòmica i social del territori. A continuació es donarà espai per l’intercanvi d’impressions entre assistents amb la voluntat de generar un ric debat que pugui facilitar, en la mesura del possible, propostes concretes d’acció a considerar a posteriorment.

Els tallers es conceben a mode d’un aprenentatge col·lectiu de caràcter pràctic en grups reduïts.

L’execució tècnica d’aquest projecte es duu a terme des de la cooperativa L’Arada, amb gran experiència en dinàmiques participatives i desenvolupament comunitari.

Qui pot participar

La participació al Fòrum del Talent està oberta a tota la ciutadania i sobretot és interessant per empresaris, demandants d’ocupació, emprenedors i persones vinculades en alguna entitat, persones proactivesque aposten per un canvi de model econòmic i social. Per participar als tallers cal inscripció prèvia.