L’Agència de Desenvolupament Local actualitza aquest document, davant la demanda de diverses persones mpresaries del territori per donar informació bàsica a les noves persones treballadores que acaben d’arribar al Solsonès i Cardona, o pretenen fer-ho en breu.

Quins són els primers tràmits administratius que cal cursar quan s’arriba al Solsonès o Cardona i on cal adreçar-se; quins són els serveis mèdics; quins recurosos d’escolarització i formació hi ha; com es pot accedir a l’oferta d’habitatge, i quin tipus de serveis d’assessorament hi ha per a persones immigrades. Aquests són alguns dels punt als quals dona resposta la Guia d’acollida del Solsonès i Cardona.

Aquest document, que neix de la demanda de l’empresariat per donar informació bàsica de la zona a tothom que acaba d’arribar-hi amb voluntat d’instal·lar-s’hi, es pot descarregar al portal web de l’Agènica (https://www.adlsolcar.cat/viure-al-territori/guia-acollida/ ) i dels portals web dels ajuntaments de Solsona i Cardona. Es va elaborar el 2020 i enguany se s’ha actualitzat el contingut.

La Guia d’acollida al Solsonès i Cardona dona la benvinguda a “un territori tranquil on passen coses grans”. Destaca, entre d’altres, la proximitat de les escoles, el lloc de feina i la natura, així com el dinamisme del teixit associatiu, l’abundant oferta cultural i la unitat de l’empresariat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *