S’ha donat el tret de sortida a la nova eina digital, Appias Formativa, que permetrà compartir l’oferta formativa, no reglada, de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i la Val d’Aran, creada amb la finalitat d’optimitzar recursos i ampliar les accions formatives que s’ofereixen a la ciutadania.

El funcionament àgil i intuïtiu de la plataforma facilita donar-se d’alta a les entitats que ofereixen formació no reglada. Amb la supervisió que farà el responsable de cada comarca, es validarà l’entitat, aquesta introduirà els camps de l’acció formativa que s’impartirà i els usuaris realitzaran la inscripció.

A més, aquesta plataforma digital servirà per articular i gestionar una base de dades de recursos formatius compartits i, al mateix temps, els centres formadors podran difondre les seves ofertes formatives i arribar a més població activa de la regió de l’Alt Pirineu, l’Aran i el Solsonès. D’aquesta manera, serà més fàcil poder implementar aquells cursos que sovint no es podien acabar realitzant per manca de persones interessades.

Està previst que el proper mes d’octubre aquestes comarques impulsin de forma coordinada i amb suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, una acció formativa anomenada Mentoria de negocis digitals dirigida al teixit productiu del seu territori i impartida per l’Agència Dicrea’t. El propòsit d’aquesta formació és  acompanyar les empreses d’una manera personalitzada en la creació o millora del seu negoci digital i afavorir l’intercanvi de coneixements entre els participants.

Aquest projecte és una iniciativa impulsada pels consells comarcals amb el suport de la coordinació de l’Oficina Tècnica per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu, Aran i Solsonès en el marc de l’execució dels plans de reactivació socioeconòmica Covid-19 en l’àmbit de l’ocupació. Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% pel FSE. El seu l’objectiu és  promocionar formacions no reglades destinades a persones aturades, com a eina per facilitar l’accessibilitat al treball, i per a persones emprenedores i treballadores encaminades a millorar el seu rendiment.