És l’acte que organitza anualment l’Agència de Desenvolupament Local per presentar el catàleg de serveis   

Aquest dijous a la tarda, una setantena llarga de persones del teixit econòmic i tècnics del Solsonès i Cardona van participar virtualment a la tercera Jornada del Punt Empresa, organitzada per l’Agència de Desenvolupament Local (Adlsolcar) per presentar el catàleg de serveis del 2021 adreçats a les empreses. L’acte va ser copresidit pels alcaldes de Solsona i Cardona, David Rodríguez i Ferran Estruch, que van encoratjar les persones assistents a continuar fent pinya, sector públic i privat, per tirar endavant el territori malgrat la complexitat del moment.

La nova publicació recull les possibilitats d’informació i orientació que ofereix l’Agència, els assessoraments personalitzats previstos, la intermediació laboral, els sis cursos i els deu seminaris programats per aquest any i els projectes de suport al teixit empresarial, entre altres serveis, que tenen el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La directora de l’Agència, Glòria Domínguez, va destacar que el catàleg –disponible a https://www.adlsolcar.cat/area-d-empresa/cataleg-de-serveis/– vol donar resposta a “les necessitats identificades per les associacions econòmiques i, a títol individual, pels propis emprenedors”. Precisament, en nom d’Empresaris per al Solsonès i l’Associació d’Empresaris de Cardona, Marc Arnau Borràs fa una crida a què totes les persones emprenedores i autònomes se’l facin seu i en facin ús. També va apel·lar a la cooperació “per construir entre tots aquest concepte de territori”.   

Noves temàtiques

La majoria de serveis es mantenen respecte de l’any passat, però han canviat les temàtiques dels assessoraments i la formació. Entre d’altres, per exemple, s’assessorarà en gestió de compres, de vendes i del talent. Igualment, els seminaris estan pensats per a tot tipus d’empreses, però també n’hi ha d’específics per al comerç, la restauració i la indústria. Tots

La jornada, conduïda per la tècnica d’empresa i emprenedoria de l’Adlsolcar, M. Goretti Sala, va reservar un espai per a la reflexió vestida d’humor amb el monologuista Víctor Parrado. El còmic va apel·lar al poder del somriure i la importància d’empatitzar també en l’àmbit laboral. Ja que en una crisi hi ha factors externs que no es poden controlar, val més afrontar la situació amb una actitud personal en positiu.   

Per a informació concreta sobre el Punt Empresa, es pot contactar amb l’Agència de Desenvolupament Local als telèfons 973481009 (Solsona) i 938692287 (Cardona), o bé al correu electrònic mgoretti.sala@adlsolcar.cat.