Us comuniquem que avui, 29 d’abril, surten publicades al DOGC 8123 les bases i la convocatòria per demanar els ajuts en els sectors del comerç, *serveis amb establiment a peu de carrer, l’artesania i la moda.

*Quins es consideren els serveis amb establiment a peu de carrer?

Tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de menjar preparat i càterings, perruqueries i salons d’estètica i bellesa, tintoreries i bugaderies, serveis de reparacions i bars i restaurants.

Les sol·licituds s’han de presentar segons el model normalitzat que estarà disponible a partir de les 00:00 del dijous 30 d’abril (la nit de dimecres a dijous) a:

– Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya (http://canalempresa.gencat.cat)

– Web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (http://ccam.gencat.cat)

– Web del Departament d’Empresa i Coneixement (http://empresa.gencat.cat/ca/inici/)

Recordar-vos que va per estricte ordre de presentació de sol·licituds!!

La convocatòria consta de 7 programes dividit en 3 blocs:

  • Bloc 1: orientat a les entitats i associacions del sector (programa 1 i 2)
  • Bloc 2: orientat a empreses del sector comerç, serveis, moda i artesania (programa 3, 4, 5 i 6)
  • Bloc 3: orientat a ens locals (programa 7)

El bloc 2 és el bloc dels vostres ajuts a empreses i té les següents característiques:

 • Aquests ajuts seran compatibles amb qualsevol altre ajut que s’hagi demanat o es vulgui demanar, però són incompatibles entre ells.
 • El període d’execució es compren entre l’1/01/2020 i el 31/12/2020, és a dir, les factures a presentar podran ser dins d’aquest període en tots els quatre programes.
 • El termini de presentació de sol·licituds serà des de la data que fixi la convocatòria fins a esgotar el pressupost, i va per estricte ordre de presentació de sol·licituds. És per això, que us recomanem que presenteu ràpid i correctament tota la documentació que se us demana.
 • Un cop rebeu l’atorgament de l’ajut per part del CCAM, ja es podrà presentar la justificació i el CCAM procedirà a fer el pagament total de l’ajut.
 • Cada programa subvenciona diferents conceptes i té uns requisits concrets a complir obligatòriament (consulteu bases i/o esquema adjunt).

La sol·licitud és en línia, i per tant, heu de disposar de certificat digital, sinó el teniu podeu descarregar-vos vosaltres mateixos l’idcat mòbil https://idcatmobil.seu.cat, us recomanem que us el baixeu abans per comprovar que us funciona.

Informació important: preguntes i respostes freqüents sobre aquests ajuts http://ccam.gencat.cat/ca/detalls/noticia/20200414_FAQS_covid

Per a qualsevol consulta, podeu adreçar-vos a ccamcoronavirus@ccam.cat o en aquest mateix correu electrònic.

DOCUMENTS DE DESCÀRREGA

RESOLUCIÓ per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l’àmbit delcomerç, dels serveis, l’artesania i la moda afectats econòmicament per la COVID-19.

RESOLUCIÓ per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i els serveis afectats econòmicament per la COVID-19 (ref. BDNS 503880).

RESOLUCIÓ per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit de l’artesaniaafectat econòmicament per la COVID-19 (ref. BDNS 503882).

RESOLUCIÓ per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit de la moda afectat econòmicament per la COVID-19 (ref. BDNS 503881).

Resum dels incentius