Des de primers de mes, dos oficials i dos peons s’han incorporat a la brigada municipal de Solsona per dedicar-se durant nou mesos a la millora de l’espai urbà del nucli antic. Així mateix, durant els propers mesos és previst que comenci un/a auxiliar administratiu/iva a la Borsa d’Habitatge de Lloguer. Aquest personal és beneficiari de plans d’ocupació gestionats per l’Agència de Desenvolupament Local i subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

 

Entre les tasques dels oficials i peons, que treballen a jornada completa, hi ha rehabilitar i millorar les voreres dels dos carrers principals del nucli antic, construir un nou pas de vianants elevat; arranjament del paviment d’algunes zones per a fer-ho més accessible i segur; executar l’obra civil d’instal·lació de dos nous punts de càrrega de vehicles elèctrics; instal·lar nous senyals d’establiments a l’eix comercial, així com participar en d’altres treballs ja previstos amb anterioritat.

 

Pel que fa a la persona de suport a la Borsa d’Habitatge, que començarà a treballar a la primavera, el contracte és de sis mesos també a jornada sencera. En aquest cas, es dedicarà a donar suport tècnic i dinamitzar aquest servei municipal amb la reducció del temps d’espera de les sol·licituds de pisos de lloguer, la tramitació d’ajuts de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’actualització de la informació i el manteniment del web de la borsa (http://habitatge.ajsolsona.cat).

 

Aquests plans d’ocupació, que es convoquen anualment, s’emmarquen en el projecte de Treball als barris, dins el programa d’Experienciació laboral, i tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur, pal·liar les seves necessitats econòmiques i millorar la seva experiència professional. Per a la selecció del personal, es presenta oferta pública a l’oficina del SOC de Solsona, que deriva les persones candidates que compleixen els requisits. Posteriorment, l’àrea municipal a la qual s’assignen els plans d’ocupació s’encarrega de realitzar les entrevistes de feina.