“Benvinguts al Carnaval més boig”, obra del fotògraf Òscar Rodbag, proposa un recorregut a través d’onze fotografies de fins a sis metres d’amplada que es pugui fer durant tot l’any.

El projecte va néixer arran del número de febrer del Descobrir, dedicat a la ciutat de Solsona. Segons el director de la revista, Joan Morales, “el Carnaval era l’excusa, la porta d’entrada a la ciutat, i va acabar convertint-se en el protagonista absolut”. El fotògraf Òscar Rodbag en va quedar seduït i va proposar despertar els gegants i totes les figures festives del Carnaval per humanitzar-les i fotografiar-les als carrers i places de Solsona, com si fossin uns ciutadans més. El resultat és un retrat de la ciutat com no l’ha fet mai ningú abans i que no hagués estat possible sense la complicitat de l’Associació de Festes, la Colla Gegantera del Carnaval i l’orquestra Patinfanjàs i dels treballadors municipals.

El fotògraf va apostar per mostrar els gegants i les bèsties a diferents racons de la ciutat, “com si formessin part de la realitat quotidiana de Solsona”“Cada un dels gegants o bèsties tenen tant caràcter i són tan originals que els veia humanitzats protegint portals, jugant al pati de l’escola o xerrant amb una veïna al carrer. L’originalitat del Carnaval forma part de l’essència de Solsona i la seva gent. I aquest és el meu tribut a aquest vincle tan especial”.

L’exposició “Benvinguts al Carnaval més boig” és una coproducció de Descobrir Catalunya i l’Ajuntament de Solsona, a través de l’Agència de Desenvolupament Local i Solsona Co. Per al consistori, aquesta mostra, que coincideix amb la celebració dels 50 anys del Carnaval, constitueix una acció més de promoció del patrimoni festiu i geganter de la ciutat, que té per lema “Solsona, una experiència gegant!”. La idea és allargar la presència de la festa al carrer almenys durant tot un any. Solsonins i visitants poden resseguir la mostra amb una proposta de ruta que s’ha publicat en un fulletó disponible a l’Oficina de Turisme i, properament, també al web www.solsonaturisme.com.