El grup del premi de Solsona va visitar la ciutat el dissabte 9 de novembre, mentre que el de Cardona va visitar la vila el dissabte 16.

Els premis es van atorgar en els sorteigs que es van realitzar el passat mes de juliol, entre les persones que van realitzar les seves compres durant el mes de juny en els comerços adscrits a la campanya “Barris Antics, compra i guanya”.

A Solsona, 55 persones d’arreu del país (de 23 poblacions diferents) van participar  d’una visita completa al centre històric de la ciutat, amb la catedral, el Quarto dels Gegants i el Pou de gel inclosos i acabant amb un tast en una botigueta de producte local. Ens hi acompanyava el regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner i els representants de la UBIC, Francesc Ester i Marc Arnau. Vam dinar plegats al restaurant El Buffi on se’ls va obsequiar amb un lot que va oferir la Diputació de Lleida i diversos fullets amb informació turística de Solsona i comarca, a més d’un val gratuït per a gastar en els mateixos establiments de la UBIC el mateix dia.

A Cardona, una quarantena de persones provinents de gairebé una vintena de municipis catalans, pel matí van gaudir d’una visita al Centre Cardona Medieval,  el nucli històric i un tast de producte local a l’espai Plaça de les Cols, on  van ser rebuts pel regidor de Desenvolupament Local, Joan Hernández i la vicepresidenta de la UBIC, Empar Rubio. El grup va continuar la seva estada dinant al restaurant La Bauma, i per la tarda visitant el Parc Cultural de la Muntanya de Sal. La Unió de Botiguers i Comerciants de la vila, els va oferir un obsequi consistent en un lot de productes d’establiments associats.

Tant a Solsona com a Cardona, tothom va valorar molt positivament la jornada i el projecte Barris Antics, que té la finalitat de promocionar el comerç de proximitat del nucli històric, el patrimoni i el turisme dels municipis que participen en aquesta iniciativa.