El proper dilluns dia 21 d’octubre es portarà a terme una sessió de treball amb famílies dels joves de Solsona i Cardona, en el marc de l’estudi “Els reptes de la Formació Professional al territori SolCar”, que està desenvolupant enguany l’AdlSolCar.

A la primavera, amb la col·laboració dels centres formatius de Solsona i Cardona, es va dur a terme un procés d’enquestació als joves i a les seves famílies i, posteriorment, es van realitzar sessions de treball amb els joves per tal de contrastar i reflexionar sobre els resultats obtinguts. Ara es vol fer el mateix amb les famílies, que són un puntal molt important en l’orientació dels seus fills. També es van realitzar entrevistes amb els docents dels quatre centres formatius amb oferta d’estudis secundaris: l’Escola Arrels i l’Institut Francesc Ribalta a Solsona, i l’Escola Vedruna i l’Institut Sant Ramon, a Cardona.

S’ha convocat a aquesta sessió a aquells pares i mares d’alumnes de 3r i 4rt d’ESO i de primer de Batxillerat o Cicles, com a cursos més propers a haver de fer o haver ja fet la tria de l’itinerari educatiu post-obligatori. La inscripció es pot fer a través de la pàgina web de l’AdlSolCar, a l’enllaç  https://www.adlsolcar.cat/enquestafp/

L’estudi vol conèixer els factors que influeixen en la decisió dels joves a l’hora d’escollir el seu itinerari formatiu i professional, per què es decanten per uns o altres estudis post-obligatoris, amb l’objectiu d’identificar quines accions podrien contribuir a millorar la seva orientació, així com a promoure la formació professional al territori i una oferta formativa coherent amb les necessitats del teixit empresarial, proporcionant més i millors oportunitats laborals pels joves.

Aquest estudi sorgeix per donar resposta al desajust entre l’oferta i la demanda que existeix al mercat de treball del territori, sobretot al sector industrial, en el qual les empreses tenen dificultats per cobrir alguns llocs de treball que exigeixen una determinada qualificació, i que es podrien cobrir amb joves amb estudis de formació professional.

Aquest estudi està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.