NO US PERDEU EL REPORTAGE DELS JOVES DE LA BRIGADA JUVENIL

El passat mes de juliol del 2019, els participants del projecte de la brigada juvenil van ser els protagonistes d’un reportatge realitzat per l’Agència Catalana de la Joventut. Aquest reportatge  recull quatre experiències en polítiques d’ocupació d’arreu de Catalunya. L’objectiu de la gravació és transmetre als nous càrrecs electes locals com mitjançant les polítiques de joventut es pot transformar la realitat de les persones joves. Per tal de copsar això, es va comptar amb el testimonis vivencials de joves que participen en diferents iniciatives.

El projecte de la brigada juvenil impulsat per l’Agència de Desenvolupament Local Solsona i Cardona amb finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya mitjançant la convocatòria de Treball als Barris permet generar ocupació, formar joves en unes àrees professionals concretes i, alhora, fer cada dia més passos per rehabilitar les antigues colònies mineres Arquers.

Un dels reptes de l’Ajuntament de Cardona i en conseqüència de l’Agència de Desenvolupament Local Solsona i Cardona a través del Servei Connectem de cara el 2019 és treballar amb el col•lectiu de joves que actualment ni treballen ni estudien.

El perfil d’aquest col•lectiu, generalment és el de joves amb poca experiència laboral i amb dificultats per identificar un objectiu professional. A més, cal tenir present que Cardona no disposa d’oferta en formació professional, així trobem que aquests joves tenen com a molt l’ESO finalitzada i en molts casos no la van finalitzar amb èxit. Partint d’aquesta premissa és va dissenyar el projecte Brigada Juvenil, que tal i com ja em mencionat anteriorment pretén unir joves + ocupació + habitatge, tres punts claus pel creixement de Cardona.

El programa està formant actualment 8 persones en manteniment polivalent i rehabilitació d’espais públics i posteriorment, durant el mes d’abril, i una vegada finalitzada la formació es contractaran 6 de les 8 persones que han realitzar la formació, per tal, que puguin posar en pràctica els coneixements adquirits.

Durant la formació el joves han après nocions bàsiques feines de paleta, jardineria, fontaneria, electricitat i s’ha fet molta incidències en riscos laborals i treball de competències transversals per potenciar el treball en equip. I una vegada realitzada la formació, 6 joves han estat contractats per realitzar tasques en el si de la brigada municipal i en les colònies d’Arquers.

No us perdeu el reportatge que podeu mirar a continuació.

https://www.youtube.com/watch?v=PB1HffJJrGQ