Solsona se suma per novè any consecutiu a la campanya de promoció del comerç de proximitat i del turisme local i Cardona s’estrena en aquesta campanya.

 

Tothom qui compri als comerços adherits a la campanya “Barris antics, compra i guanya”,  pot participar al sorteig mitjançant unes butlletes i unes urnes situades sobre els taulells. Hi ha en joc desenes d’experiències per a dues persones cedides pels trenta ajuntaments de la Xarxa Barris Antics amb Projectes, de la qual forma part Solsona. Es pot fer durant tot el juny. Posteriorment es realitzarà el sorteig i més endavant  es lliuraran els premis.

Premis valorats en 2.770 euros

A cada municipi se sortejaran 31 productes i experiències (30 per als clients i un per a un comerciant participant) valorats en 2.770 euros. En total, hi ha en joc 930 experiències valorades en més de 85.000 euros, i fins al gener de l’any que ve, les 704 persones guanyadores de la campanya visitaran totes les poblacions catalanes que hi prenen part. Per aquest motiu “Barris antics, compra i guanya” és una iniciativa que no només té per objectiu dinamitzar el comerç de proximitat, sinó també promocionar el patrimoni dels territoris organitzadors.

Aquesta campanya va néixer fa nou anys en el marc del Pla de barris de la Generalitat de Catalunya. Atès que aquest programa de rehabilitació ha finalitzat en la majoria de municipis, es va decidir continuar treballant conjuntament en copsar els bons resultats. D’aquí que se signés un conveni de col·laboració per constituir la Xarxa de Barris Antics amb Projectes, a la qual cada ajuntament fa una aportació econòmica en funció del nombre d’habitants. La xara és coordinada i liderada pel Vendrell i, en aquests moments, la integren, a més de Solsona i Cardona,, Balaguer, Calaf, Calafell, Centelles, Cervera, Falset, Figueres, Juneda, la Selva del Camp, les Borges Blanques, l’Arboç, Llagostera, Lleida, Manresa, Mediona, Roda de Ter, Sallent, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Santa Coloma de Queralt, Súria, Torelló, Tortosa, Tremp, Ulldecona i Vilanova del Camí.

Des d’aquest any la campanya té un compte propi a Instagram, @xarxabarris, i ha elaborat vídeos de promoció que es poden veure a la pàgina de Facebook

https://www.facebook.com/xarxabarris/videos/449020729007064/