La setmana passada es va realitzar la segona Setmana de l’Ocupació a Solsona i Cardona, una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament Local per apropar l’alumnat de secundària a les empreses del territori i les seves oportunitats professionals de futur. Concretament, hi ha participat els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta de Solsona, l’Escola Arrels Secundària de Solsona, l’Institut Sant Ramón de Cardona i l’Escola Vedruna de Cardona.

Una de les activitats és l’exposició “Made in SolCar”, ja realitzada l’any passat, que es pot visitar fins a final de mes al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató de Solsona. S’hi presenten una trentena d’empreses del Solsonès i Cardona i el seu producte a través d’anècdotes curioses i les professions més destacades que s’hi vinculen. Tot i que s’hi organitzen visites escolars prèviament concertades, també és oberta al conjunt de la ciutadania en l’horari de la biblioteca. A partir del mes de juny, l’exposició es portarà a les escoles de Cardona fins a final de curs.

Polígon Pronisa de Solsona

Polígon La Cort a Cardona

El dimecres i dijous passat, els nois i noies van ser reptats a participar en un joc de pistes als polígons industrials; els alumnes de Solsona als P.I. Ametllers i Pronisa a Solsona, i els alumnes de Cardona igualment al P.I. de La Cort a Cardona. Mitjançant preguntes i endevinalles han hagut de descobrir les empreses, productes i serveis que s’hi amaguen.

Visita a l’empresa Aira Robotics a Cardona

A més, durant aquesta setmana, els alumnes de 4t d’ESO dels centres de Solsona visiten sis empreses de diferents sectors econòmics en funció de les seves preferències i motivacions personals, coneixent de primera mà experiències de persones que hi treballen i les oportunitats de futur. Enguany obriran les seves portes a aquests joves AMES Solsona, Famatec Technology, Convec, Tèxtil Olius, Sertic i Promakfil.

Igualment, a Cardona, els alumnes van realitzar la visita a dues a 2 empreses: Vidmar i Aira Robotics, en acabar el joc de pistes.

La Setmana de l’Ocupació, organitzada per segon any, és una iniciativa que es duu a terme amb la col·laboració del teixit empresarial i és subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i treball als barris. Va néixer l’any passat d’una inquietud sorgida en el si de la taula d’empresa de l’òrgan participatiu Solsona Co.