La fórmula que casa literatura, biblioteca, petit comerç i escoles funciona a Solsona, tal com s’ha demostrat amb diverses iniciatives. Per això, enguany la ciutat torna a convertir el març en el Mes de la Poesia amb la participació d’aquests agents i altres entitats culturals. La jornada central serà el dia 21, amb la commemoració del Dia Mundial de la Poesia. Des d’aquesta setmana, un centenar de botigues de Solsona mostren cartells personalitzats amb rodolins i rimes creats pels alumnes de 3r i 4t des les escoles Arrels i Setelsis i la comunitat de grans del Vinyet i il·lustrats pel tècnic municipal Víctor Pallarès. És una iniciativa de la Biblioteca Carles Morató, l’Agència de Desenvolupament Local i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

En relació amb aquesta proposta, es posa en marxa un concurs, amb el nom “Juguem a fer rodolins”, en el qual infants i famílies hauran de recórrer els comerços solsonins per anotar-ne trenta paraules clau i fer un nou rodolí amb una d’elles. Per tal d’optar al premi, consistent en un llibre de poesia i un val de compra de 25 euros per bescanviar en qualsevol dels comerços adherits a aquesta campanya, hi ha temps fins dilluns que ve, dia 18, per lliurar la butlleta omplerta a la biblioteca o al Servei Comarcal de Català.