Avui hem assistit a la jornada “El món local: motor de la Formació Professional” organitzada pel Consell Català de Formació Professional.  A la jornada s’ha presentat la guia de suport a la creació i dinamització de consells territorials de formació professional, i hem conegut diverses experiències d’èxit.

La formació professional i la concertació dels agents socials i econòmics son eines clau per millorar la qualitat de l’ocupació i l’arrelament de les persones al territori. Al nostre territori les empreses demanden treballadors amb perfils de formació industrial en un nombre major al que es graduen anualment i aconseguir l’ajustament de l’oferta i la demanada és un dels reptes que tenim sobre la taula.  Les solucions passen per la implicació de les administracions, les empreses i la comunitat educativa en el disseny del futur del territori.  Els consells territorials de formació professional semblen una bona eina per posar el fil a l’agulla.