El passat 17 de desembre es va donar el tret de sortida a la nova entitat amb un taller en què les participants van elaborar el seu pla de màrqueting i comunicació anual amb la Sílvia Castellví, Industry 4.0 Innovation Business Manager i2CAT, i finalment, es va tancar amb un dinar de networking.

La iniciativa sorgeix d’un grup d’emprenedores del Solsonès, el Bages, el Berguedà i la Segarra, que, després de coincidir com a alumnes als seminaris de lideratge femení organitzats durant diversos anys per l’Ajuntament de Solsona, van constatar la necessitat de seguir trobant-se i crear una xarxa que donés resposta a les seves inquietuds.

L’objectiu de La Inquieta, tal com afirma la seva presidenta, la gestora administrativa Montse Mas, “La Inquieta està pensada per connectar les dones que lideren projectes de petit format arrelats al territori i que sovint tenen unes necessitats molt concretes a causa de l’aïllament i la manca d’una xarxa”.

El procés de creació de la xarxa, que ha durat més d’un any, ha rebut el suport i l’acompanyament de diferents administracions: les regidories de Polítiques d’Igualtat i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Solsona, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar), el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el SIAD del Consell Comarcal del Solsonès. Per a Glòria Domínguez, directora de l’Adlsolcar, el naixement de La Inquieta, «impulsada des de la iniciativa privada i de baix a dalt, ha estat acompanyat per l’Administració en tant que contribueix a vertebrar el teixit socioeconòmic del territori i a donar veu a unes inquietuds reals».

Properament estarà disponible el web amb tota la informació de l’entitat i la  programació anual d’activitats. Mentrestant, es pot seguir a través del perfil d’Instagram @xarxalainquieta