El passat 5 de novembre els tècnics de comerç de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i la UBIC de Cardona i la de Solsona van organitzar un intercanvi de transferència de coneixement amb la ciutat d’Olot. Van participar una quinzena de persones principalment comerciants de les dues associacions, que van poder comprovar in situ la realitat del comerç Olotí.

 

L’Associació de Comerciants d’Olot (ACO) i DinàmiG, l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa,  van presentar la important transformació que ha afavorit la reactivació econòmica del municipi, en una jornada en què els participants van  compartir informació sobre el model i l’estratègia comercial de la ciutat.

 

Per finalitzar,  es va realitzar una ruta per l’eix comercial d’Olot per visitar comerços emblemàtics i innovadors que s’han adaptat als nous temps sense perdre l’estil propi, com la pastisseria Ferrer Xocolata, la sabateria Casa Baldiret, la botiga de joguines Andròmines, i la de moda Levi’s que es caracteritza per estar ubicada en una antiga església. A més, van visitar els mercats, que entre les parades més destacades compten amb la carnisseria del productor local Jordi Vilarrasa.

 

La valoració dels comerciants i de l’equip de l’Agència ha estat molt positiva ja que els ha permès agafar idees de dinamització comercial i sobretot ha servit per  generar vincles i cohesionar les dues UBIC’s.