Dimecres passat, dia 30 de maig, ens vàrem tornar a trobar amb tutors de secundària, aquesta vegada de l’Institut Sant Ramon i l’Escola Vedruna de Cardona. Igual que a Solsona, es va exposar la situació del mercat laboral al territori en base a la diagnosi que es va realitzar el 2016 “Anàlisi de les necessitats formatives del sector empresarial de Solsona, Cardona i entorn” actualitzada amb altres informes posteriors que s’han elaborat el 2017 sobre la situació socioeconòmica i el teixit empresarial al territori SolCar, i es van tractar i debatre els reptes que tenim per anar apropant la formació a les demandes de qualificació de les empreses del territori.

D’altra banda, avui dia 7 de juny, els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Sant Ramon han visitat l’exposició Made in SolCar, de productes i empreses i oportunitats laborals al territori, i està previst que el proper dia 15 de juny la visitin també els alumnes d’emprenedoria de 3r d’ESO. Els alumnes de 3r i 4rt d’ESO de l’Escola Vedruna, ja la van visitar també el passat dia 25 de maig.

Creiem que és molt important que els joves, així com també els seus tutors i les seves famílies, coneguin el mercat de treball i el teixit empresarial per tenir tota la informació necessària que els ajudi a prendre decisions sobre el seu futur.