L’Escola Arrels de Solsona convida a l’Agència a explicar als pares dels alumnes de 4rt d’ESO la situació del mercat de treball i l’ocupació al territori.

 

Els perfils professionals que les empreses no aconsegueixen cobrir, que hi ha recorregut a la indústria amb estudis de formació professional, que hi ha oportunitats laborals pels joves que marxen a cursar estudis superiors, la importància de millorar el coneixement d’idiomes, en especial l’anglès, són algunes de les idees destacades.

 

Aquesta xerrada ja es va mantenir la setmana passada amb els tutors de secundària de les escoles de Solsona i es va creure interessant poder-ho fer extensiu també a les famílies, en tant que són també una peça clau en l’orientació educativa dels seus fills.

 

Amb els joves també s’ha treballat el mercat de treball el passat mes d’abril, durant la Setmana de l’Ocupació, amb diferents activitats, com l’exposició “Made in SolCar” d’una trentena d’empreses a través del seu producte (que està oberta a tota la ciutadania fins a la Fira de Sant Isidre, el 13 d’abril), les visites a empreses de diferents sectors i el joc de pistes  “Descobreix el teu futur” als polígons industrials de Pronisa i Ametllers.

 

En qualsevol procés d’orientació educativa i professional hi ha 3 punts clau per tal d’ajudar en la presa de decisions: l’autoconeixement, per tal d’ajudar a identificar les habilitats i interessos i motivacions; el coneixement de l’oferta formativa i l’exploració del mercat de treball.