Durant el dia d’ahir, dimarts 10 d’abril, els alumnes de 4rt d’ESO de les escoles de Solsona, de l’Institut Francesc Ribalta i de l’Escola Arrels, han visitat sis empreses de Solsona i Olius.

Famatec Technology, Motocard, Simet, Fytisa, Tèxtil Olius i l’Hospital Residència Pere Màrtir Colomés, els hi han obert les seves portes per donar a conèixer les empreses, els processos i els productes, així com els perfils professionals que hi treballen, i la formació i les competències que requereixen.

Aquesta és una acció organitzada per l’Agència AdlSolCar en el marc de la Setmana de l’Ocupació, del 6 al 13 d’abril. S’han planificat diferents accions dirigides a estudiants de secundària i a les empreses, amb l’objectiu de conèixer el teixit empresarial i els productes que es fan, així com les oportunitats laborals al territori.

A més de les visites a les empreses, i durant la Setmana de l’Ocupació, s’inaugurarà també l’exposició “Made in SolCar”, amb gairebé una trentena d’empreses i els seus productes, on es ressalten les seves curiositats i els perfils professionals. També està previst un joc de pistes al comerç i als polígons, i una trobada que dinamitzarà el Servei Connectem de l’Agència AdlSolCar amb els tutors de secundària de les escoles per posar-los al dia de la situació del mercat de treball a casa nostra.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i Treball als barris.