Ahir ens vàrem trobar el Servei Connectem amb els tutors de 4rt d’ESO i alguns de Cicles Formatius de l’escola Arrels i de l’IES Francesc Ribalta de Solsona per exposar-los la situació del mercat laboral al territori en base a la diagnosi que es va realitzar el 2016 “Anàlisi de les necessitats formatives del sector empresarial de Solsona, Cardona i entorn” actualitzada amb altres informes posteriors que s’han elaborat el 2017 sobre la situació socioeconòmica i el teixit empresarial al territori SolCar.

Els punts clau que vàrem tractar van ser les professions que més demanen les empreses i que no poden cobrir, la necessitat de la millora de l’anglès com a competència cada vegada més demandada per les empreses i el retorn del talent al territori, com fer arribar les oportunitats laborals als joves que marxen a estudiar a fora.

Creiem que és molt important que ells, com a docents que orienten als joves i a les seves famílies, tinguin aquesta informació i que nosaltres puguem recollir les seves aportacions sobre possibles solucions per seguir treballant en la millora d’aquests temes.