Aquesta setmana ha començat a Cardona un curs de formació sobre “Activitats Turístiques i comerç local”. Es tracta d’una formació organitzada pel Servei Connectem, de 180 hores, que es durà a terme al Centre Cívic/Casal de Joves de Cardona i al Casal Cívic, fins la primera setmana de maig d’enguany.

L’objectiu és capacitar les persones de forma polivalent per facilitar la seva inserció laboral en ocupacions relacionades amb activitats laborals que tenen a veure amb l’atenció al client o al consumidor, del sector del turisme o el comerç o, fins i tot, de l’hostaleria i la restauració. El curs combinarà sessions de coneixements tècnics, com ara els recursos, productes i serveis turístics del territori i les tècniques aplicades a activitats turístiques i de comerç local, potenciant l’anglès i l’ofimàtica com a competències necessàries per al desenvolupament de les activitats professionals relacionades, així com també les competències transversals, com la comunicació, l’orientació al client, la flexibilitat, la planificació i l’organització, la resolució de conflictes i la iniciativa.

Aquestes sessions de caràcter més teòric, es combinaran amb visites als diferents punts turístics de Cardona i Solsona i amb una metodologia pràctica i participativa. El curs no contempla la realització de pràctiques no laborals de manera obligatòria, però sí que es donarà la possibilitat als alumnes que ho desitgin de fer-ne.

Aquesta acció formativa sorgeix de l’aposta ferma que fa Cardona pel turisme de convencions. La recuperació del Cine Modern com a Centre de Convencions permetrà celebrar diversos esdeveniments al llarg de l’any i posicionarà Cardona en el mercat de convencions i meetings relacionats amb la vida saludable i l’activitat física així com altres esdeveniments científics. A més, les noves instal·lacions obriran la porta a què altres activitats artístiques i espectacles culturals, tant de petit com de gran format, es puguin representar a Cardona, la qual cosa tindrà un gran efecte en l’economia de la vila, generant nous llocs de treball directes, com auxiliars de congressos i tècnics audiovisuals, com altres llocs indirectes, relacionats amb el sector del turisme, el comerç i, fins i tot, amb l’hostaleria i restauració, com ara informadors, guies de turisme, recepcionistes, conserges, cambrers, cuiners, personal de neteja, dependents de comerç, etc.

Cada mòdul formatiu serà impartit per diferents professionals i empreses del territori especialitzades, com ara, la Fundació Cardona Històrica, Voliacs, Meeting Point, Caberset i l’Escola Arrels, que s’han coordinat per oferir una formació d’alta qualitat.

Aquesta actuació està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc de treball als barris.