’Ajuntament de Solsona destina cinc plans d’ocupació a la millora i la dinamització del nucli antic. Concretament, es tracta de dos oficials i dos peons que treballen des de l’abril i fins a final de setembre per a la brigada municipal i una dinamitzadora comercial que des del maig i fins a final d’octubre participa en projectes de promoció del comerç de la zona a través de l’Agència de Desenvolupament Local.
Aquestes contractacions són subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als barris dins el programa d’Experienciació laboral. A través d’aquesta iniciativa es contracta persones en situació d’atur per tal que puguin adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat a partir de la realització d’obres i serveis programats amb vista a la revitalització del nucli antic. Els treballadors contractats han d’estar inscrits com a demandants d’ocupació i no cobrar la prestació d’atur.
Els oficials i peons que ajuden la brigada dins el nucli antic es dediquen a tasques de millora del paviment i voreres d’alguns carrers i places, supressió de barreres arquitectòniques i enjardinament.
Pel que fa a la dinamitzadora comercial, dona suport al tècnic municipal de Promoció Econòmica en la planificació i execució de diverses campanyes, com per exemple “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir”, “Aixequem les persianes!” i “Enamora’t del teu comerç”.