Dos tòtems de pedra i acer de grans dimensions amb els perfils de dos dels símbols de la imatgeria festiva solsonina presidiran les principals entrades del nucli antic de la ciutat.

Són punts d’informació comercial per als visitants dissenyats de manera que es converteixin en un reclam per fer-s’hi fotos, situats estratègicament a les zones d’estacionament més freqüentades a tocar del centre històric. Es tracta d’un projecte de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme impulsat pel grup de comerç de Solsona Co (Pla director de promoció econòmica de Solsona) per posar en valor el comerç de proximitat.

Aquest dijous al vespre han presentat el projecte als mitjans de comunicació l’alcalde, David Rodríguez, i el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Lluís-Xavier Gonzàlez, acompanyats de diversos representants del grup de comerç de Solsona Co, dins el qual hi ha la UBIC, i les entitats vinculaes al fet geganter solsoní.

El conjunt del portal del Castell conté la silueta del Gegant Boig. A la part posterior, de cara a l’aparcament del Camp del Serra, es completa amb un plànol en vinil amb la ubicació de prop de 300 establiments que poden ser d’interès per als visitants. Al portal del Pont el tòtem presenta la silueta del drac de Festa Major i el mateix plànol dona la benvinguda als visitants que venen de la banda de l’aparcament de les Moreres. En ambdós casos, són peces de pedra d’uns dos metres d’alçària per tres d’amplada i promocionen l’eslògan “Solsona, una experiència gegant”.

Els establiments que es poden localitzar en el mapa no són tots els de la ciutat, sinó aquells que poden ser d’interès per als visitants classificats per sectors (hostaleria i restauració, alimentació, moda i calçats, objectes de regal, serveis, llar i jardí i salut).

L’Ajuntament va adjudicar el projecte a l’empresa Geosilva. Hi han treballat també Pedra Maties, MHÀ Il•lustració i Disseny, Sèrtic i Pintures Grifell, mentre que l’obra civil l’ha executat Obres Pardalé. El pressupost total ascendeix a 23.537 euros.