Empresaris, comerciants i autònoms de Solsona ja poden presentar la documentació per acollir-se als ajuts per a la promoció de l’ocupació i l’activitat empresarial que convoca l’Ajuntament.

Aquest any la dotació pressupostària dels incentius de la regidoria de Promoció Econòmica s’ha ampliat dels 25.000 fins als 40.000 euros, després de constatar l’increment de l’import concedit l’any passat respecte de les convocatòries anteriors i d’incloure-hi, a més, 10.000 per assignar a la línia adreçada a autònoms –tal com va aprovar el Ple de març a partir d’un acord entre el govern municipal i el grup del PDeCAT. El termini per sol•licitar els ajuts es tancarà el 31 d’octubre o bé fins que s’exhaureixi la partida pressupostària.

Aquests incentius preveuen quatre línies, una per a noves activitats econòmiques, una altra per a la modernització de negocis existents, una altra per a la creació de llocs de treball i l’última per a l’autoocupació. En aquest darrer cas, se subvencionarà el 100 per cent de la quota d’autònoms els primers sis mesos des de l’alta de l’activitat, i la meitat els sis mesos següents, amb la concessió d’un màxim de 1.200 euros per beneficiari.

Una altra de les novetats beneficia els comerços. S’amplien les subvencions per a la modernització d’activitats econòmiques existents amb uns requisits específics per a aquests establiments, que poden justificar una inversió mínima de 1.000 euros que impliqui una millora de la competitivitat. Pot ser a través de la senyalització, el retolament de preus, la il•luminació dels productes, els prestatges o la reforma del local per facilitar l’accessibilitat.

Totes les persones que estiguin interessades en aquests incentius poden posar-se en contacte amb l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, al telèfon 973481009, o bé per correu electrònic a manel.martinez@adlsolcar.cat. La documentació es pot descarregar de l’apartat de Documents (Promoció Econòmica) d’aquest web municipal. Fins ara n’han demanat informació una quarantena d’empresaris.

Els expedients dels sol•licitants seran valorats pel comitè executiu de Solsona Co, que és l’òrgan constituït per agents públics i privats que revisa les bases anualment i fa la proposta de resolució sobre cada sol•licitud a la Junta de Govern Local perquè l’aprovi.