La Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central, pensada per fomentar l’educació emprenedora entre els joves i inculcar l’esperit creatiu i innovador dels alumnes, va celebrar va celebrar la seva cinquena edició el passat diumenge 28 de maig.

Una quinzena d’equips de diversos centres educatius de la Catalunya Central, van presentar els seus projectes a la zona expositiva habilitada al Passeig de la Fira. D’aquests, onze van ser seleccionats per participar en el concurs que es va realitzar al Saló de sessions de l’Ajuntament de Cardona.

Com en les passades edicions,  van participar fora de concurs alumnes de 6è de primària, enguany de l’Escola Mare de Déu del Patrocini (Cardona) i El Vinyet (Solsona).

Enguany i a petició de escoles participants en edicions anteriors, s’han adaptat les bases a una emprenedoria social, col·laborativa, i cooperativa, fomentant així aquesta economia basada en la col·laboració.

David Tomàs, cofundador i CEO de Cyberclick, emprenedor, business angel i mentor de startups, va ser l’encarregat d’obrir la competició explicant com crear la millor empresa del món per treballar, amb la ponència “L’empresa més feliç del món”. Els projectes presentats estaven relacionats amb les noves tecnologies, el patrimoni cultural i arquitectònic, la literatura, la fabricació de productes amb finalitats socials, la reutilització i el reciclatge.

El jurat va destacar la qualitat dels projectes a concurs, i va escollir com a guanyadors Iquarium (SINS del Cardener, Sant Joan de Vilatorrada), Fent Amics (Arrels II, Solsona) i Alberg juvenil a Cal Metge Solé (Institut Francesc Ribalta, Solsona). Els premiats realitzaran un viatge d’innovació, patrocinat per: La Caixa, Associació d’empresaris de Cardona, Vidmar, Fundació Vila Medieval de Cardona, Semen Cardona, Alfic, Cots Codina, Impremta Jordi, Aira, Elèctrica de Guixés.

L’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, que va organitzar aquest esdeveniment per segon any consecutiu, va comptar amb diversos col·laboradors  locals, com, les associacions empresarials de Cardona i Solsona, Goral, el Cinema Amateur Cardoní, E2S Produccions i Flequers de Cardona.