En Carles Pujol, el tècnic agroalimentari de l’Agència de Desenvolupament de Solsona i Cardona, juntament amb la Glòria Domínguez, la directora, van assistir a una jornada sobre producte local i desenvolupament local.

La jornada es va fer a Tremp, un territori amb un llarg recorregut en aquest tema. Es van presentar diversos exemples de territoris amb experiències d’èxit al voltant de la posada en valor del producte local com el de les Oliveres Mil.lenàries de la Mancomunitat de la Sènia, l’Escola de Pastors del Ripollès o el vi La PocaVergonya de la Ribera d’Ebre, entre d’altres.

També va fer una conferència a la jornada en Mateo Hernando, responsable de desenvolupament local del SOC sobre governança i cooperació público-privada.

L’assistència a jornades té una doble funció. Per una banda permeten conèixer en un curt període de temps diverses experiències interessants i per una altra banda permeten el contacte directe amb altres tècnics que desenvolupen projectes similars en altres territoris i amb els que es poden debatre idees, posar en comú inquietuds o dissenyar conjuntament activitats futures.