La diagnosi del mapa formatiu que es va elaborar l’any 2016 (veure pàgina 4), va confirmar el que ja havíem identificat a través de les entrevistes que havíem anat fent amb les empreses en el nostre pla de prospecció empresarial:  fa falta una millor nivell en competències lingüístiques al territori.   Per intentar millorar aquest aspecte s’ha fet un estudi que recull diferents actuacions per millorar el nivell d’idiomes i conjuntament amb les regidories d’Educació de Solsona i Cardona s’han començat a fer algunes d’elles:  es va elaborar una guia de recursos per aprendre idiomes (veure número anterior) que s’ha presentat en sessions obertes als dos municipis i també als centre educatius que ho han volgut;  hem organitzat examens d’anglès al territori per facilitar que els alumnes no s’hagin de desplaçar a Lleida o a Vic, etc.  Aquest mes d’Abril, en Daniel Vendrells, traductor i intèrpret que treballa a l’Agència a través d’un contracte de pràctiques del Programa de Garantia Juvenil està ajudant als candidats a examinar-se a fer proves de nivell de KET, PET i FIRST per valorar la conveniència de fer examen o no.  .

El 21 d’abril es tancarà el termini per a matricular-se als exàmens oficials pel FIST CERTIFICAT FOR SCHOOLS del 3 de juny. La inscripció i el pagament de les matrícules se centralitzarà des de les dependències de l’Ajuntament de Solsona.  També s’organitzaran exàmens pels més petits coordinadament amb les escoles i acadèmies del territori.