Avui dijous, 27 d’abril finalitza el curs d’Elaboracions bàsiques de cuina a Cardona.

Després de 120 hores de formació a càrrec del Cap de Cuina del Restaurant del Miracle, en Marc Pla Collado, realitzades a la cuina del restaurant del Parc Cultural de la Muntanya de Sal “La Minilla”, avui es tanca aquesta acció formativa organitzada pel Servei Connectem.

Durant aquestes hores, els alumnes han après el funcionament d’una cuina, des de la compra dels productes, la seva elaboració i l’emplatat. Han treballat diverses tècniques culinàries i de cocció, cuina moderna, del territori i del món, i de creació pròpia.

Han fet algunes masterclass de diferents temes importants de conèixer a l’hora de treballar en una cuina, com les intol·leràncies alimentàries, a càrrec de Laia Espasa, del projecte “Toleràncies” o la sessió específica sobre la vedella, a càrrec d’en Josep Jané, de la carnisseria “Cal Pepitu” de Cardona.

També han realitzat visites per tal de conèixer el producte local, el porc ecològic a DPAGÈS, a Solsona, l’experiència del cicle productiu de la Granja Godall i com es fa l’especejament del porc, a Olius, les pomes ecològiques de BIOLORD i el formatge d’ovella a la VALETTE, a Sant Vicenç de Morunys, “La Peixateria” i la carnisseria “Cal Pepitu” a Cardona.

Han visitat també les cuines d’alguns restaurants com “La volta del Rector” i “Cal Borrasca” a Cardona, i “El Miracle” a Riner, mitjançant les quals els restauradors també han anat coneixent els alumnes.

En el marc del curs de “Servei bàsic de restaurant bar” també es van visitar els productors locals com “Olis Migjorn”, “Cafès Gener” i “Vins Piteus” a Cardona.

Durant el curs s’ha ofert als restauradors la possibilitat d’anar a veure in situ i a conèixer als alumnes, en el seu lloc de formació.

El proper mes de maig, comencen les pràctiques del curs de “Servei bàsic de restaurant bar” i també, alguns dels alumnes faran pràctiques de cuina, no previstes com a part del curs, però sí com de manera voluntària per aquells alumnes que ho han demanat.

Fruit d’aquestes accions formatives en el sector de l’hostaleria, fins al moment, tres dels alumnes han trobat feina recentment en restaurants de Cardona i Solsona, dos com a cambrers i un com a cuiner.

Aquesta actuació està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programaTreball als barris.