Un dels primers resultats de les tasques de prospectiva indica que les empreses requereixen personal amb coneixements de màrqueting internacional i treballadors de manteniment de sistemes electropneumàtics.

L’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, a través del Servei Connectem, organitza dos cursos subvencionats per cobrir dos perfils concrets de professionals buscats per les empreses del territori. D’una banda, un de compra-venda i màrqueting internacional de 280 hores, i de l’altra, un de manteniment de sistemes electropneumàtics de 250 hores, de febrer a juny. Aquests dies se n’estan gestionant les inscripcions.

És una oferta subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als barris i cofinançada pel Fons Social Europeu. S’adreça persones inscrites com a demandants d’ocupació, principalment en situació d’atur, si bé es valorarà l’admissió d’altres sol•licitants interessats a complementar el seu perfil professional. Les places són limitades i, tot i que encara es desconeix la data exacta d’inici dels cursos, els pròxims dies se’n tancaran els grups, especialment del de compra-venda i màrqueting. La preinscripció s’ha de cursar per correu electrònic a serveiconnectem@adlsocar.cat, indicant el nom, el DNI i el telèfon i adjuntant-hi un currículum actualitzat. També es pot trucar al telèfon 973481009.

El curs de compra-venda i màrqueting internacional està dissenyat per preparar persones amb formació o experiència en el sector administratiu per gestionar temes d’importació i exportació o internacionalització. S’hi treballarà les gestions, la documentació i el vocabulari més habitual en aquest camp. Entre els requisits per inscriure-s’hi, cal tenir coneixements d’anglès.

Aquesta oferta parteix de la constatació de la línia d’expansió preferent i clau en què s’ha convertit el comerç internacional per alguns negocis locals. S’ha detectat a partir de les actuacions de prospecció empresarial realitzades per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.

D’altra banda, el curs de manteniment de sistemes electropneumàtics té per objectiu formar professionals capaços d’exercir les funcions que el sector requerirà, combinant les classes teòriques amb les pràctiques a taller. Els treballadors de manteniment en aquest àmbit també seran un perfil que caldrà cobrir a les empreses del territori.