L’ECOLÒGICA. BIOFIRA DE SOLSONA

Descarrega el programa aquí!

Descarrega el cartell aquí!

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dissabte 23 de setembre
11.00 h Visita a la granja de porc ecològic dpagès i degustació dels seus productes
Descripció: Descobreix una granja que vetlla pel benestar animal on els porcs viuen en unes condicions molt properes al seu estat més natural, respectant els seus ritmes i les seves conductes més innates. Tindràs l’ocasió de tastar productes càrnics molts gustosos.
Preu: 6 € (gratuït per a menors de 5 anys)
Ho organitza: dpagès
Requisit: reserva prèvia a info@dpages.cat o als telèfons 647933528/ 667320097

Dilluns 25 de setembre
18.00 – 19.00 h “Plantes medicinal i estil de vida saludable”, a càrrec de Jordi Puig (L’Estel)
Lloc:saló de les Homilies d’Organyà, Biblioteca Carles Morató
Descripció: Un món que va a poc a poc: com les plantes es relacionen amb els humans
Preu: gratuït
Ho organitza: Dietètica L’Estel

Dimarts 26 de setembre
15.00 – 16.00 h “Què és un producte ecològic? Quins beneficis aporta el seu consum?” a càrrec de Cristina Trujillo (CCPAE)
16.00 -17.00 taula rodona amb experiències de productors i elaboradors de productes ecològics (Joan Fernàndez, d’Oli Migjorn; Marta i Martín, de dpagès; Oriol Blanco, d’Horta d’alçada; David Vilalta, de Biolord i Pep Bover, de Cal Pauet)
Lloc: Saló de les Homilies d’Organyà, Biblioteca Carles Morató
Descripció: Xerrada encaminada a resoldre qüestions com: Què és un producte ecològic? Com el podem identificar? Quins beneficis ens aporta consumir productes ecològics? Tots els assistents seran convidats a un cafè ecològic.
Preu: gratuït
Ho organitza: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

19.00 Degustació de “Kombutxa”, la nova beguda probiòtica, a càrrec de Laia Espasa (Toleràncies)
Lloc: Botiga Toleràncies (c. de Sant Agustí, 24)
Descripció: Vols venir a fer un tastet de kombutxa? Degustació de diferents sabors de kombutxa, un té fermentat altament desintoxicant i ric en probiòtics que ajuden a la digestió i absorció de nutrients, alliberen al cos de toxines, netegen el sistema digestiu i activen la immunitat.
Preu: gratuït
Ho organitza: Toleràncies

Dimecres 27 de setembre
16.00 – 17.00 h “Canvi de creences”, a càrrec de Ferran Soria (Parafarmàcia del Solsonès)
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà, Biblioteca Carles Morató
Descripció: Les creences formen part del teu “programa” de funcionament: com et relaciones, les teves pors, la teva felicitat, etc. Hi ha una tècnica per poder canviar el teu programa.
Preu: gratuït
Ho organitza: Parafarmàcia del Solsonès

18.00 – 20.00 h Showcooking “Cuinem cereals saludables”, a càrrec de Laia Espasa (Toleràncies)
Lloc: botiga Toleràncies (c. de Sant Agustí, 24)
Descripció: Demostració culinària, per conèixer els diferents cereals saludables (mill, teff, quinoa, fajol, amarant), les seves propietats i com els podem cuinar.
Preu: gratuït (cal fer la reserva prèvia a info@tolerancies.cat o tel. 646642137)
Ho organitza: Toleràncies

Dijous 28 de setembre
15.00 – 17.00 h “Dolços per viure millor”, a càrrec de Sònia Ortega (Deu Pometes)
Lloc: Casal Cívic Xavier Jounou
Descripció: Taller de dolços amb ingredients ecològics i saludables. Elaborarem dues receptes amb farines i edulcorants alternatius i amb fruita ecològica de temporada. Els participants s’emportaran un tastet a casa i la recepta per escrit.
Preu: 12 € (cal fer la reserva prèvia a soniajuncosa@deupometes.cat o tel. 626986788)
Ho organitza: Deu Pometes

16.00- 17.00 h “Consciència i teràpies” a càrrec de Mònica Martínez (Parafarmàcia del Solsonès)
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà, Biblioteca Carles Morató
Descripció: Abordarem la consciència, entesa com la connexió amb la part més subtil i intangible de l’ésser humà, vinculada amb el pensament elevat, no automàtic ni analític. Farem un recorregut a través de tècniques que ancestralment s’han utilitzat per despertar aquesta part i com pot ajudar-nos a tenir una vida més plena, saludable i abundant.
Preu: gratuït
Ho organitza: Parafarmàcia del Solsonès

20.30 – 22.000 h “Experiències xamàniques enmig de la natura”, a càrrec d’Inès Prats (Llum del Mediterrani)
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà, Biblioteca Carles Morató
Descripció: Una ment amable: som capaços de crear el nostre futur! Es tracta d’una xerrada activa i
participativa per aconseguir dotar-nos de les eines que ens permetin destapar el potencial
de cadascú per a construir-nos el futur que volem.
Preu: gratuït
Ho organitza: Llum del Mediterrani

Divendres 29 de setembre
16.00- 17.00 h “Els cinc pilars de la salut”, a càrrec de Lourdes Solé (Parafarmàcia del Solsonès)
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà, Biblioteca Carles Morató
Descripció: És possible prevenir la malaltia o limitar la seva evolució tornant a una alimentació sana i natural, a més d’aportar els nutrients necessaris per optimitzar les diferents funcions metabòliques, equilibrant la microbiota del budell i modulant la resposta immunitària.
Preu: gratuït
Ho organitza: Parafarmàcia del Solsonès

19.30- 21.30 h Cata de cerveses ecològiques
Lloc: botiga Toleràncies (Cc. de Sant Agustí, 24)
Descripció: Si ets amant de la cervesa de qualitat, artesana i ecològica, estàs de sort! Tastaràs sis cerveses diferents, amb l’acompanyament d’un especialista que t’ensenyarà els sabors i particularitats de cadascuna d’elles. Si ets celíac, no tens problema, perquè adaptem el tast amb cerveses sense gluten.
Preu: 15 € (cal fer la reserva prèvia a info@tolerancies.cat o tel. 646642137)
Ho organitzen: Pub Sputnik i Toleràncies

Dissabte 30 de setembre
De 10 a 21 h, mercat de productes ecològics i de teràpies alternatives
Llocs: Plaça Major i de Palau
10.00 h Xocolatada ecològica
Lloc: pl. Major (estand de Toleràncies)
Descripció: Si ets gormand/a et tenim l’esmorzar del diumenge preparat, apte per a celíacs i intolerants a la lactosa.
Preu: gratuït
Ho organitza: Toleràncies

11.00- 12.00 h “Showcooking” Cuina d’arrels, a càrrec de Marc Pla (Formatgeria del Miracle)
Lloc: pl. de Palau
Descripció: Vols aprendre a cuinar receptes amb producte ecològic i de proximitat? En Marc Pla donarà les claus per elaborar diferents propostes culinàries amb “producte d’aquí” ecològic. Només es podrà participar en un dels dos showcookings de dissabte.
Preu: gratuït. Places limitades (cal fer la reserva prèvia a carles.pujol@adlsolcar.cat o tel. 973481009)
Ho organitza: Formatgeria del Miracle

12.00- 13.15 h “Cereals, pa, gluten i salut”, a càrrec del forner Adam Tubau, la nutircionista Eva Nuñez i l’agricultor Pep Bover (Cal Pauet)
Lloc: pl. de Palau
Descripció: Taula rodona per parlar del gluten, dels blats antics i de com fer un bon pa. S’elaborarà pa amb massa mare i es parlarà de com preparar entrepans saludables.
Preu: gratuït
Ho organitza: Cal Pauet

12.30-14.30 h Degustació de productes ecològics
Lloc: pl. Major
Vine a fer un mos de productes ecològics als estands de la fira. Adquireix-ne el tiquet a l’estand d’informació.
Preu del tiquet: 1,5 €
Ho organitzen: dpagès, Monegal, Toleràncies, Fruits Taribó, Gremi d’Hostaleria del Solsonès.

16.00 – 17.00 h Preparació d’un remei per alleugerir les inflamacions tant internes com externes, a càrrec de la Núria Baucells (Som Orgànics)
Lloc: pl.de Palau
Descripció: Si vols conèixer com pots fer-te un remei per les inflamacions doloroses i altres moltes dolències a partir d’una planta que tu mateix pots collir, vine i t’ho explicarem.
Preu: gratuït
Ho organitza: Som Orgànics

17.00 – 18.00 h “Teràpia sistèmica”, a càrrec de la Montserrat Casas (Matís)
Lloc: Sala cultural de l’Ajuntament de Solsona
Descripció: Xerrada per donar a conèixer la “teràpia sistèmica” que intenta ajudar a les persones per tal de que puguin trobar els seus propis recursos , comprendre i sentir el conflicte que els genera el patiment i poder fer processos de transformació cap a més benestar. També s’explicaran “les constel•lacions familiars” com a eina terapèutica, que ens porta a assumir el nostre origen, el nostre llegat familiar i ajuden a trobar el nostre lloc en el món. Tanmateix ens permeten recuperar el llenguatge de la reconciliació i la pau.
Preu: gratuït
Ho organitza: Matís

18.00 – 18.45 h “Activació de les llavors ecològiques”, a càrrec de Ramon Gené
Lloc: pl. Major
Descripció: Activació de les llavors ecològiques i altres productes Dàlit Natura amb degustació
Preu: gratuït
Ho organitza: Dàlit Natura

19.00- 20.00 h “Showcooking” cuina creativa a càrrec de Marc Pla (Formatgeria del Miracle)
Lloc: pl. de Palau
Descripció: Vols aprendre a cuinar receptes amb producte ecològic i de proximitat? En Marc Pla donarà les claus per elaborar diferents propostes culinàries amb “producte d’aquí” ecològic. Només es podrà participar en un dels dos showcookings de dissabte.
Preu: gratuït. Places limitades (cal fer la reserva prèvia a carles.pujol@adlsolcar.cat o tel. 973481009)
Ho organitza: Formatgeria del Miracle

19.30-21.30 h Degustació de productes ecològics
Lloc: pl. Major
Vine a fer un mos de productes ecològics als estands de la fira. Adquireix-ne el tiquet a l’estand d’informació.
Preu del tiquet: 1,5 €
Ho organitzen: dpagès, Monegal, Toleràncies, Fruits Taribó, Gremi d’Hostaleria del Solsonès.

9.30- 13.30 h dissabtes 30 de setembre i 7 d’octubre
Descripció: Et proposem combinar els beneficis del mindfulness (consciència plena) amb els de banys de bosc, una tècnica nascuda al Japó basada en els efectes terapèutics dels boscos en la salut. Es tracta d’acostar-nos a la naturalesa amb plena atenció i amb tots els sentits.
Lloc: auditori de la Sala Polivalent
Preu: 20 € (es requereix fer la inscripció prèviament a atenciodona@solsones.ddl.net)
Ho organitza: Regidoria de Polítiques d’Igualtat i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Solsonès.