L’Alcalde de Cardona Ferran Estruch s’ha reunit aquest matí amb la Directora dels serveis territorials del SOC, Trini Rovira, per tal de coordinar els esforços per trobar ofertes laborals per als treballadors d’Ercros. A la reunió també hi ha participat les tècniques de l’Agència de Desenvolupament Local, el director de l’oficina del Soc de Solsona, Jordi Molero i Joan Perarnau, prospector d’empresa de la Catalunya Central, que ajudarà a fer la cerca d’ofertes a empreses del Bages per aquests treballadors. En els propers dies es buscaran coincidències entre els perfils dels treballadors i demandes de les empreses i s’informarà de les oportunitats trobades.

Des del tancament d’Ercros les diverses entitats que formen part del sistema públic d’ocupació de Catalunya (administració local, servei públic d’ocupació, organitzacions empresarials i sindicals) hem unit esforços per tal de fer front a la situació.    Així, al mes de desembre ens vam reunir amb la Directora del SOC, Sra Mercè Garau,  la Sra. Susana Diaz Martinez, sub-directora general d’Ocupació i Territori del SOC, la Sra. Silvia Marchena Morales, sub-directora general de Polítiques Actives d’Ocupació del SOC i el Sr. Mateo Hernando López, cap del Servei de Desenvolupament Local i Econòmic del SOC

L’Ajuntament de Cardona, a través del Servei Connectem de l’Agència de Desenvolupament Local, ha desenvolupat diverses accions per tal facilitar la cerca de feina dels treballadors acomiadats, entre d’altres ha fet entrevistes d’orientació a prop de 30 treballadors i s’ha contactat amb empreses del territori per tal d’identificar llocs de treball que podrien ser coberts per ells a més de contactar amb entitats com Pimec o Promineria que compten amb nombroses empreses associades.